Kouluttaja

profiiliAnna Uusiniitty

FM, Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, digikouluttaja, S2-opettaja, draamaopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja, ADHD-liiton Strategia-ohjaaja

Työskentelen joustavan perusopetuksen (JOPO) luokan opettajana yläkoulussa. Tätä ennen olen tehnyt 16 vuoden uran äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana yläkoulussa. Opetustyön lisäksi suunnittelen ja valmistan Creative Commons -lisensoituja avoimia verkko-oppimateriaaleja ja toimin sekä oppilaiden että opettajakollegoiden digikouluttajana. Äidinkielen opetusblogillani Sä osaat! on yli miljoona näyttökertaa! Nyt työn alla on joustavan perusopetuksen tarpeisiin samantyylinen Jopopakki.

Digitaaliset ympäristöt ovat aina kiinnostaneet minua. Pidän siitä, että opettaja voi itse muokata materiaaleja itselleen ja ryhmilleen sopiviksi sekä päivittää niitä nopeastikin ajankohtaisiksi. Omien materiaalien valmistaminen myös helpottaa sisältöjen eriyttämistä juuri omiin tarpeisiin sopiviksi. Digimateriaaleissa tärkeää on myös niiden kustannustehokkuus – oppikirjaton opiskelu säästää koulujen hankintakuluissa ja mahdollistaa entistä sujuvamman eriyttämisen. Viimeiset kuusi vuotta olen opettanut yläkouluryhmiä kokonaan ilman oppikirjaa omien sähköisten oppimateriaalien avulla. Samalla olen kehitellyt yläkoulun äidinkielen opiskeluun sopivaa yksilöllistä opetusmenetelmää. Kun uusi opetussuunnitelma syksyllä 2017 vaati yläkoulun opettajia päivittämään opetus- ja arviointitapojaan, sain kollegojeni kanssa huomata, että me olimme tämän päivityksen jo tehneet!

Opettajana suurin vahvuuteni on ihmisten kohtaamisen taito – ehkä sen vuoksi olen aina ollut erityisen kiinnostunut erilaisista oppijoista. Tämä kiinnostus on vienyt minut työn ohessa opiskelemaan ensin suomi toisena kielenä -opettajaksi, sitten erityispedagogiikan opintojen kautta ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Olen myös ADHD-liiton kouluttama Strategia-ohjaaja. Nykyisessä työssäni JOPO-opettajana pääsen hyödyntämään tätä osaamistani monipuolisesti. Opetustyön lisäksi teen yrittäjänä neuropsykiatrista valmennusta sekä yksilö- ja perhetukityötä.

Käytän opetus- ja valmennustyöni tukena myös draamapedagogiikkaa, josta minulla on 15 vuoden työkokemus yläkouluikäisten nuorten kanssa.

CV

Klikkaa ansioluetteloon, niin näet koulutus- ja työhistoriani sekä esimerkkejä töistäni verkossa!