Kouluttaja

22E8573D-26A8-48A6-839C-9ED71117DF2B

Anna Uusiniitty

FM, Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, digikouluttaja, S2-opettaja, draamaopettaja, neuropsykiatrinen valmentaja, Strategia-ohjaaja

Työskentelen joustavan perusopetuksen (JOPO) luokan opettajana yläkoulussa. Tätä ennen olen tehnyt 16 vuoden uran äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana yläkoulussa. Opetustyön lisäksi suunnittelen ja valmistan Creative Commons -lisensoituja avoimia verkko-oppimateriaaleja ja toimin sekä oppilaiden että opettajakollegoiden digikouluttajana. Äidinkielen opetusblogillani Sä osaat! on yli 800 000 näyttökertaa!

Digitaaliset ympäristöt ovat aina kiinnostaneet minua. Pidän siitä, että opettaja voi itse muokata materiaaleja itselleen ja ryhmilleen sopiviksi sekä päivittää niitä nopeastikin ajankohtaisiksi. Digimateriaaleissa tärkeää on myös niiden kustannustehokkuus – oppikirjaton opiskelu säästää koulujen hankintakuluissa ja mahdollistaa entistä sujuvamman eriyttämisen. Viimeiset kuusi vuotta olen opettanut yläkouluryhmiä kokonaan ilman oppikirjaa omien sähköisten oppimateriaalien avulla. Samalla olen kehitellyt yläkoulun äidinkielen opiskeluun sopivaa yksilöllistä opetusmenetelmää. Kun uusi opetussuunnitelma syksyllä 2017 vaati opettajia päivittämään opetus- ja arviointitapojaan, sain kollegojeni kanssa huomata, että me olimme tämän päivityksen jo tehneet!

Opettajana suurin vahvuuteni on ihmisten kohtaamisen taito – ehkä sen vuoksi olen aina ollut erityisen kiinnostunut erilaisista oppijoista. Tämä kiinnostus on vienyt minut työn ohessa opiskelemaan ensin suomi toisena kielenä -opettajaksi, sitten erityispedagogiikan opintojen kautta ratkaisukeskeiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Olen myös ADHD-liiton kouluttama Strategia-ohjaaja.

Käytän opetus- ja valmennustyöni tukena myös draamapedagogiikkaa, josta minulla on 15 vuoden työkokemus yläkouluikäisten nuorten kanssa.

CV

Klikkaa ansioluetteloon, niin näet koulutus- ja työhistoriani sekä esimerkkejä töistäni verkossa!