DIGI OPEN APUNA

Digitaaliset materiaalit ja työkalut ovat opetuksen arkipäivää. Silti niiden käyttö ja tarkoituksenmukainen hyödyntäminen vaihtelevat valtavasti niin eri koulujen kuin opettajienkin välillä. On vaikeaa tietää, mikä toimii itselle, jos koko asia on vieras tai jos vähän kaikki kiinnostaa. Samalla puhuminen oppilaista diginatiiveina hymyilyttää ainakin aktiivisesti digitaalisuutta hyödyntäviä opettajia – sellaisia ei nimittäin ole.

Uusien työkalujen ja työtapojen sisäänajo vaatii kärsivällisyyttä ja sitkeyttä niin opettajalta kuin oppilailtakin. Oman aineen lisäksi pitäisi opettaa työskentelytaitoja uudessa ympäristössä uusilla välineillä. ”Kaikkien ei tarvitse tehdä kaikkea. Usein pienikin juttu riittää”, sanoo MUKANAn Anna Digi open apuna -podcastissa. ”On ymmärrettävä, että digitaalisuus tapahtuu, halusimme sitä tai emme. Ja meidän tehtävämme opettajina on valmentaa lapset ja nuoret tähän uuteen, meille itsellekin vieraaseen maailmaan.” Miten se sitten tehdään?

Kuuntele Annan ajatuksia Digi open apuna -podcastista. Podcastin pohjana oleva luentosarja ja koulutus on tilattavissa meiltä kouluille tai muille ryhmille.

Pidä blogia WordPress.comissa.